Jij wilt je natuurlijk zo goed mogelijk concentreren op je kerntaken. De kerntaken waar jij zo goed in bent. Wie helpt jouw bedrijf in de strijd tegen cybercrime?

Cybercrime is misschien wel dé grootste bedreiging wereldwijd. Het is eenvoudig, het gaat snel en het levert potentieel veel geld op. Ransomware, identiteitsfraude, phishing: Zo maar wat termen die 10 jaar geleden misschien nog onbekend waren, maar inmiddels dagelijks in het nieuws zijn. Zo meldde het CBS gisteren nog dat cybercrime in de laatste twee jaar met 2% is gestegen.
Iedere professionele organisatie moet serieus nadenken over hun verdediging. Eén zwakke plek in je bedrijf kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf gelijk onder druk staat. Denk aan een bekende bioscoopketen, die in 2018 voor ruim 19 miljoen werd opgelicht door onverklaarbaar handelen van de directie. “Foutje bedankt”, aldus de professionele fraudeurs.

Ongetwijfeld hebben ook zij hun systemen op orde en is de eindverantwoordelijke van de keten bekend met de gevaren die cybercrime met zich mee brengt. Toch is een menselijke fout vaak de oorzaak. In 63% van de security incidenten is de mens de zwakke schakel. In slechts 8% van de voorgevallen situaties was het een technisch mankement. User awareness is een zeer belangrijk onderdeel in de strijd tegen cybercrime. Hierbij is er ook een nieuw wapen op de markt: de Navaio IT Security Awareness Game. Een perfecte tool om medewerkers spelenderwijs bewust te maken van de risico’s die het bedrijf loopt en de gevaren op het internet. Benieuwd hoe de game werkt? Lees het artikel dat is verschenen in Infosecurity Magazine! Het is een speciaal ontwikkelde app voor bedrijven die medewerkers spelenderwijs bewuster maakt. User security awareness is een game, wij leren je spelen.

Dat je bewuste en goed opgeleide werknemers nodig hebt is wel duidelijk. Het moet niet de vraag zijn of je kwesties rondom cybercrime en user awareness gaat oplossen, maar op welke manier. Fraudeurs hebben namelijk geen 9 tot 5 mentaliteit en hackers nemen geen vrij in het weekend. Hoe wapen jij je tegen cybercrime? En hoe ‘aware’ zijn jouw medewerkers? Navaio helpt graag met jouw veiligheidsvraagstuk. Wij maken de juiste gegevens toegankelijk voor de juiste mensen.

Navaio. Own what is yours, we secure.